Zwemsport

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Zwembad De Berkel biedt verschillende doelgroepactiviteiten aan in het zwembad.

Aqua-joggen

Loopvorm in diep water. De diverse oefeningen zijn in verschillende tempo’s. Door de gewichtloosheid in het water heeft het lichaam minder schokbelasting. Ook zorgt het voor een grotere bewegingsuitslag in de gewrichten en een continu spiergebruik. U kunt zo de conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en behouden. Deze doelgroep is geschikt voor iedereen die aan haar of zijn conditie wil werken, maar ook voor mensen met een blessure is deze vorm van bewegen in het water zeer geschikt.

Thriathlon zwemmen

Oefenen en verbeteren van de slag is een belangrijk onderdeel van de zwemtraining. Er worden veel coördinatie en techniek oefeningen gedaan,die bedoeld zijn om zo soepel en efficiënt mogelijk te leren zwemmen. Houding,ademhaling, insteek, glij-en duwfase en overhaal zijn belangrijk. Als je technisch een betere zwemmer wordt, gaat het afstand zwemmen steeds makkelijker en krijg je er meer plezier in. Een goede voorbereiding op de Triathlon 28 Augusts 2016 in zwembad De Berkel.
Om deel te kunnen nemen aan één van deze doelgroepen, kunt u aan de kassa van het zwembad een kaartje kopen voor €2,50. U kunt ook kiezen voor een 5-knippenkaart, deze kaart kost €10,- voor 5-groepslessen. Maandag 9 mei gaat er gestart worden met de doelgroepen.
De les indeling is als volgt:

Maandagen 18.15 uur tot 19.00 uur Aqua-Joggen
Maandagen 19.00 uur tot 19.45 uur Triathlon zwemmen

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]