Zwemlessen

Kinderen die voor 1 mei 2019 vijf jaar zijn geworden, kunnen in Almen zwemles krijgen. U kunt uw kind hiervoor aanmelden door het aanvraagformulier HIER in te vullen en te sturen naar het zwembad of te mailen naar zwembad@zwembaddeberkel.nl.

Dinsdag 14 mei starten de zwemlessen. U heeft keuze uit de volgende zwemlespakketten (in combinatie met een abonnement):

  • Diploma A (€ 275,00)

We lessen vier keer per week, waarbij uw kind veel individuele aandacht krijgt. De lestijden zijn: zaterdagochten 9.15-9.45 uur, zondagochtend 9.15-9.45 uur, maandagmiddag 17.30-18.00 uur en dinsdagmiddag 17.30-18.00 uur. Als er meerdere lesgroepen zijn, kunnen er ook aansluitend lesgroepen en lestijden ingepland worden. Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

  • Diploma B (€ 140,00) en diploma C (€ 140,00)

Voor diploma B en C les je twee keer per week. op maandagmiddag en woensdagmiddag van 18.00 uur tot 18.30 uur. Met deze diploma’s op zak kun je langer en verder zwemmen. Daarnaast wordt de behendigheid in en onder water nóg groter.

  • ZV – Zwemvaardigheid, Snorkelen of Survivalzwemmen (€ 70,00)

Wie na diploma ABC nog meer diploma’s wil halen, kan kiezen om door te gaan voor een zwemvaardigheidsdiploma. Kennismaken met reddingszwemmen of snorkelen. De kinderen zijn erg enthousiast over de extra mogelijkheden bij zwembad De Berkel! De lessen worden gegeven op de woensdagavond van 18.30 tot 19.00 uur. Deze lessen gaan alleen door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Meerdere diploma’s in één seizoen!

Zodra uw kind het A-diploma heeft behaald, mag er doorgelest worden voor het B-diploma. Dit geldt ook voor kinderen die hun B-diploma hebben afgerond; zij mogen door voor het C-diploma. Wij lessen volgens officieel NRZ-erkende eisen en geven ook NRZ diploma’s uit:

  • Diploma A, B en C
  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
  • Survival 1, 2 en 3

Zwemles op maat

Wij vinden de individuele voor het kind erg belangrijk en houden daar dan ook bij het samenstellen van de groepen rekening mee. Er wordt dan nadrukkelijk gekeken naar het aanvangsniveau en voorkomen wordt dat de groepen te groot worden.

Lees verder

Vertrouwenspersoon

Als in het zwembad iets vervelends gebeurt, kan het lastig zijn dit zelf op te lossen. Bijvoorbeeld bij pesterijen of een langdurige ruzie. Ongewenst gedrag, zoals (seksuele) intimidatie, discriminatie en bedreiging) kan veel emoties en vragen oproepen. Meestal kun je dit goed bespreken met de directie, een van onze medewerkers of een bestuurslid.

Maar soms is die stap te groot. Dan kan onze vertrouwenspersoon adviseren, begeleiden en ondersteunen. Ook ouders en verzorgers kunnen bij de vertrouwenspersoon terecht. Dat kan zowel mondeling als schriftelijk. De vertrouwenspersoon zal het verhaal aanhoren en bespreekt samen met jou of er iets moet worden ondernomen en wat de mogelijkheden zijn. Onze vertrouwenspersoon is ondergebracht bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij zijn bereikbaar via contactgegevens die HIER staan vermeld.