Kom zwemmen, kanoën en overnachten!
Openingstijden

Eerste zwemwijzer voor burgemeester van ‘t Erve

8 april 2019

De eerste zwemwijzer van het zwemseizoen 2019 is overhandigd aan burgemeester van ’t Erve, het traditionele startsein voor de verkoop van de zwemabonnementen. Een zwemseizoen waar iedereen na de recordzomer van vorig jaar reikhalzend naar uitkijkt. Wordt het net zo’n extreme zomer? De buitenzwembaden bieden de gewenste verkoeling.

Wat is er te doen dit jaar?
De nieuwe zwemwijzer wordt bij alle abonnementhouders van afgelopen seizoen bezorgd en staat weer boordevol informatie met wat er allemaal te doen is op de zwembaden. In de eerste plaats gewoon lekker zwemmen en spelen in de diepe en ondiepe baden, duurzaam verwarmd door de zonnecollectoren. Daarnaast is er op 30 mei het dauwzwemmen in beide baden en de zwemvierdaagse van 8 t/m 12 juli in De Boskoele. En bij mooi weer in Gorssel een heuse poolparty met disco aan de zwembadrand. Wekelijks zwemmen onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur kan op verschillende momenten en voor verschillende groepen van jong tot oud en van recreatief tot wedstrijdniveau. Zo is er LadySwim , Aquagym en triatlonzwemmen. En uiteraard worden er weer de NRZ-erkende zwemlessen gegeven voor de diploma’s A,B,C en survivalzwemmen 1,2 en 3. De zwemlessen worden dit seizoen enkel in De Berkel Almen gegeven.
Voor de basisscholen in Almen en Gorssel wordt in samenwerking met de scholen schoolzwemmen gegeven om de zwemslagen en zwemconditie van de jeugd ook na het behalen van een zwemdiploma op goed niveau te houden.
Voor meer informatie over alle activiteitenlocaties kun je terecht op onze vernieuwde websites www.zwembaddeboskoele.nl en www.zwembaddeberkel.nl

Nieuw: opblaasbare stormbaan in Gorssel
Nieuw is de opblaasbare stormbaan in Gorssel die op vaste momenten op woensdag en in het weekend in het bad zal liggen. Daarmee heeft Gorssel er een nieuwe attractie bij. Iedereen wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk over de stormbaan heen te komen door te klimmen, klauteren, glijden en rennen.

Wanneer gaan de baden open?
Net als vorig jaar bepaalt het weer de exacte openingsdag. Als de zon haar best blijft doen dan kunnen de baden eerder open (eind april). Blijven de dagen en nachten koud en is het slecht weer dan openen de baden later hun deuren (begin mei). “We kiezen voor deze aanpak omdat de ervaring van de afgelopen jaren ons heeft geleerd dat het duurzamer is en kosten bespaart als we het weer een handje laten helpen”, vertelt Jorrit Erps, manager van de baden. “Bij een koud voorseizoen, moeten we fors bijstoken om de zwembaden te verwarmen terwijl er weinig mensen komen zwemmen. Daarentegen, als het begin september nog mooi weer is, schorten we de sluitingsdatum op”. Zodra de datum bekend is, wordt dit via de website, facebook en de lokale kranten bekend gemaakt.

Voorverkoop zwembadabonnementen van start
De voorverkoop van de zwembadabonnementen is van start gegaan. Wie nu voor 22 april het abonnement bestelt, krijgt korting. Voor een gezin met minimaal twee kinderen, is er het combi-abonnement wat nog een extra korting biedt. Leuk voordeel is dat het zwemabonnement toegang geeft tot beide baden, zowel in Gorssel als in Almen. De abonnementen kunnen online worden besteld of via de papieren zwemwijzer die half april wordt bezorgd.