De inschrijving voor de Berkelmarathon en 1/8 Triathlon in Almen van de Stichting Gorsselse Zwembaden (SGZ) is weer geopend!

 

BERKELMARATON

De Berkelmarathon vindt plaats op zondag 20 augustus om 13.00 uur vanuit zwembad De Berkel.  Deelnemers kunnen weer kiezen voor een afstand van 750 m of 1400 m zwemmen in de prachtig meanderende Berkel. Voorinschrijven kan aan het loket van zwembad De Berkel in Almen en op de dag zelf kunnen de zwemmers zich tot 12.30 uur opgeven. De kosten bedragen €5.

 

1/8 TRIATHLON

De Almense 1/8 Triathlon is precies een week later op zondag 27 augustus vanuit zwembad De Berkel. De 500 m zwemmen vindt plaats in het grotendeels door zonnecollectoren verwarmde water van het zwembad. De 20 km fietsen en 5 km hardlopen worden gehouden in en om Almen met passages op het sfeervolle Dorpsplein. Het is een gezellige kleinschalige 1/8 Triathlon met drie startmomenten met maximaal dertig deelnemers per serie. Vol is vol, dus wees er op tijd bij! Ook voor deelnemers die met duo’s of trio’s mee willen doen is er een startserie. In deze serie zijn ook dit jaar weer een paar banen bestemd voor de Junior-Aquarun voor jongeren t/m 13 jaar. Zij zwemmen 200 m gevolgd door 2,5 km hardlopen.

 

Opgave voor de Triathlon is alleen mogelijk via mailadres triathlon.almen@gmail.com met vermelding van naam, geslacht, woonplaats en mailadres. De duo’s en trio’s dienen ook een groepsnaam op te geven. In de loop van augustus ontvangen de triathleten nadere informatie.

Tijdschema wedstrijddag:

*   8.30 – 9.10 uur   : Afrekenen en startnummer halen.

*   9.10 – 9.20 uur   : Briefing.

*   9.30 uur              : Start niet-Almenaren.

*   9.50 uur              : Start Almenaren.

*  10.10 uur            : Start duo’s en trio’s en de Junior-Aquarun.

*  Rond 12.00 uur  : Prijsuitreiking.

Inschrijfgeld voor de 1/8 is €12, waarvan €2 bestemd is voor ons goede doel, namelijk Stichting Leergeld Lochem. Deze stichting wil een bijdrage leveren aan het voorkomen van buitensluiting van kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen in gemeente Lochem. Bijvoorbeeld door bij te dragen in de contributie van sportverenigingen of financieel bijdragen bij het laten behalen van een zwemdiploma. De inschrijving van de Junior- bedraagt €6.

 

Een is alleen mogelijk met de inzet van een flinke groep vrijwilligers. Wilt u helpen bij deze prachtige duursport discipline dan kunt u zich melden bij Dirk Kok, tel: 0575 518237, dirkkokbtn@gmail.com .

 

Namens Stichting Gorsselse Zwembaden,

Fennie Huzen, Wim Huurnink Jorrit Erps en Dirk Kok.